Teatru

Povestea:

Axel Moustache a studiat actoria la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale Bucuresti (2000-2004), la clasa profesorilor Adrian Pintea, Adrian Titieni si Florin Grigoras.

Studiile si le-a completat cu nenumarate ateliere pe diverse teme ca studiul teatrului de strada (sustinut de Les Enfants Terribles, Franța), clovnerie (sustinut de Specimen Teatro, Italia), Nō şi teatrul Kyogen (Teatru clasic japonez), poezie (Ion Caramitru), cat si studiul creatilor lui William Shakespeare (Michael Pennington), I. L. Caragiale (Andrei Serban) sau Mihai Eminescu (Andrei Serban / Ion Caramitru), culminand cu un Master-Class, sustinut de Eugene Buica (The Acting Corps, L. A. Hollywood).

De-a lungul timpului Axel a fost actor angajat la Sectia germana a Teatrului National Radu Stanca din Sibiu (2005-2007), actor liber-profesionist (2007) si actor angajat la Teatrul National Ion Luca Caragiale din Bucuresti (2007-prezent).

Pasionat de limba germana, el este unul dintre membri fondatori ai Teatrului German Schiller Theater, ce a functionat (2004-2007) pe langa Casa de Cultura germana Friedrich Schiller din Bucuresti. Aici a avut ocazia sa joace partituri ca Ferdinand (din Intriga si iubire de Fr. Schiller), Marchizul de Posa (din Don Carlos de Fr. Schiller) si Tiger Brown (din Opera de trei parale de B. Brecht si K. Weill).

De asemenea el este din 2005 membru al Companiei Dan Puric, jucand in trei spectacole ale companiei: Don Quijote (Premiera: 23 aprilie 2005 TNB), Noi (Premiera: 1 octombrie 2009 Sala Rapsodia), Insir’te margarite (Premiera: 19 aprilie 2015 TNB)

Din rolurile preferate la Teatrul National, reamintim aici: naivul tanar evreu Cohen din Indispensabilii (regia Alex Mihail), Fotograful pus pe fapte din Presul (regia Mircea Cornisteanu), Pacala din Ivan Turbinca (regia Ion Sapdaru), patimasul Geometria din Comedia Norilor (regia Dan Tudor) si simpaticul Lodowick din Eduard III-lea (regia Alexandru Tocilescu).

Pe langa rolurile jucate, Axel a produs alaturi de Asociatia Tam-Tam, spectacolul Indispensabilii, care a avut premiera la Teatrul National Bucuresti. De asemenea, el a regizat spectacole de teatru. Reamintim aici Vis de poet pe versuri de Mihai Eminescu, doua spectacole de Sketch Comedy (Legaturi improvizate si Inglorious Improvaizars) dar si spectacolul pentru copii dupa P. Inspirescu: Printesele fermecate.

***

Vezi programul de spectacole: aici.