Teatru

Povestea:

Axel Moustache a studiat actoria la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale Bucuresti (2000-2004), la clasa profesorilor Adrian Pintea, Adrian Titieni si Florin Grigoras.

Studiile si le-a completat cu nenumarate ateliere pe diverse teme ca studiul teatrului de strada (sustinut de Les Enfants Terribles, Franța), clovnerie (sustinut de Specimen Teatro, Italia), Nō şi teatrul Kyogen (Teatru clasic japonez), poezie (Ion Caramitru), cat si studiul creatilor lui William Shakespeare (Michael Pennington), I. L. Caragiale (Andrei Serban) sau Mihai Eminescu (Andrei Serban / Ion Caramitru), culminand cu un Master-Class, sustinut de Eugene Buica (The Acting Corps, L. A. Hollywood).

De-a lungul timpului Axel a fost actor angajat la Sectia germana a Teatrului National Radu Stanca din Sibiu (2005-2007), actor liber-profesionist (2007) si actor angajat la Teatrul National Ion Luca Caragiale din Bucuresti (2007-prezent).

Pasionat de limba germana, el este unul dintre membri fondatori ai Teatrului German Schiller Theater, ce a functionat (2004-2007) pe langa Casa de Cultura germana Friedrich Schiller din Bucuresti. Aici a avut ocazia sa joace partituri ca Ferdinand (din Intriga si iubire de Fr. Schiller), Marchizul de Posa (din Don Carlos de Fr. Schiller) si Tiger Brown (din Opera de trei parale de B. Brecht si K. Weill).

De asemenea timp de vreo 10 ani a fost membru activ in Compania de pantomimă, step și teatru non-verbal Passe-Partout, condusă de Dan Puric, jucand in trei spectacole ale companiei: Don Quijote (Premiera: 23 aprilie 2005 TNB), Noi (Premiera: 1 octombrie 2009 Sala Rapsodia), Insir’te margarite (Premiera: 19 aprilie 2015 TNB).

Din rolurile preferate la Teatrul National, reamintim aici: naivul tanar evreu Cohen din Indispensabilii (regia Alex Mihail), Fotograful pus pe fapte din Presul (regia Mircea Cornisteanu), Pacala cel pus pe sotii din Ivan Turbinca (regia Ion Sapdaru) sau simpaticul Lodowick din Eduard III-lea (regia Alexandru Tocilescu).

Axel a creat de asemenea one-man-show-ul Ion merge la Hollywood, jucat cu mare succes atat in Bucuresti la Teatrul National, cat si in turnee in tara si strainatate. 

Pe langa rolurile jucate, Axel a produs alaturi de Asociatia Tam-Tam, spectacolul Indispensabilii, care a avut premiera la Teatrul National Bucuresti. De asemenea, el a regizat spectacole de teatru. Reamintim aici Vis de poet pe versuri de Mihai Eminescu, doua spectacole de Sketch Comedy (Legaturi improvizate si Inglorious Improvaizars) dar si spectacolul pentru copii dupa P. Inspirescu: Printesele fermecate.

În anul 2020 Axel a creat Compania The Moustache Family – actori de mici!, proiect in care performeaza cinci actori mari si mici ai The Moustache Family. Pentru mai multe detalii, va invitam pe pagina de Youtube sau Facebook.

***

Vezi programul de spectacole: aici.